Lichtjes op Oorlogsgraven  24/12/2022(kerstavond)


Ook dit jaar staat er weer een lichtjestocht op het programma op de Zwolsche begraafplaats Kranenburg en Bergklooster.


Download hier het programma van kerstavond
Uitnodiging Lichtjes op Oorlogsgraven 2022.pdf (157.55KB)
Download hier het programma van kerstavond
Uitnodiging Lichtjes op Oorlogsgraven 2022.pdf (157.55KB)

Lees hieronder wat de media schrijft over deze lichtjes tocht

in de buurt schreef het volgende artikel. (klik hier)
veteranenvereniging Zwolle schreef het volgende artikel (klik hierVisitzwolle.com schreef het volgende(klik hier)

de swollenaer schreeft het volgende artikel (klik hier)Kerstavond  2020 een nieuwe traditie is geboren.

Sinds dit jaar is er in Zwolle een nieuwe traditie bijgekomen, het branden van kaarsjes voor de oorlogsslachtoffers uit de tweede wereldoorlog.

Via een oproep op facebook vroeg Zwollenaar Stefan Meekers(31) dit jaar aandacht voor de mannen en vrouwen die tijdens de tweede wereldoorlog om het leven zijn gekomen. Veel van deze vooral jonge mannen werden vanaf de andere kant van de wereld hierheen gestuurd om te strijden tegen het nazi regime.

Al snel kwamen er van alle kanten donaties om zoveel mogelijke kaarsjes te branden bij de graven, met vier vrijwilligers ontstak Meekers op kerstavond ruim 600 kaarsjes. ''We mogen niet vergeten dat zij voor onze vrijheid zijn gevallen'' zegt Meekers die al jaren onderzoek doet naar de oorlogsslachtoffers uit Zwolle. De vele reacties van mensen die langskomen om even een kijkje te nemen en de vele appjes en belletjes doen je beseffen dat we toch iets goeds hebben gedaan met deze actie verteld Stefan vol passie. Laten we hopen dat er een nieuwe traditie is geboren en wij vanaf nu elk jaar op kerstavond eventjes de mensen in onze harten sluiten die soms duizenden kilometers ver van huis hier in Zwolle hun laatste rustplaats hebben gevonden.